Alphen aan den Rijn

Wat is een meerjarenonderhoudsplan

Wat is een meerjarenonderhoudsplan

Een meerjarenonderhoudsplan is een plan dat wordt opgesteld om het benodigde onderhoud voor een of meerdere panden in kaart te brengen. Vaak wordt zo’n MJOP door VvE’s (Vereniging van Eigenaars) opgesteld. Zo’n plan is er onder andere op gericht om achterstallig onderhoud te voorkomen en het pand in topconditie te houden, waardoor renovatie onnodig is. Vaak wordt zo’n MJOP door VvE’s (Vereniging van Eigenaars) opgesteld. Zo’n plan is er onder andere op gericht om achterstallig onderhoud te voorkomen en het pand in topconditie te houden, waardoor renovatie onnodig is. In het meerjarenonderhoudsplan staat nauwkeurig omschreven welke werkzaamheden nodig zijn op zowel de korte als lange termijn.

Verschillende onderdelen van het MJOP

Nu u weet wat het meerjarenonderhoudsplan is, leggen we u graag uit wat er zoal in het plan staat. We kunnen een standaard MJOP opdelen in drie verschillende elementen:

Het bouwdeel

Het MJOP moet aantonen over welk bouwdeel het gaat (kozijnen, dak, gevel, et cetera). Het is van groot belang dat alle bouwdelen in het MJOP opgenomen worden, zeker wanneer het plan voor een langere periode wordt opgesteld. Bij de verschillende bouwdelen vindt u een nauwkeurige plaatsbepaling.

Cyclus

Naast het bouwdeel, vindt u in het MJOP het onderdeel cyclus. Dit onderdeel beschrijft hoelang een bepaald bouwdeel meegaat en wanneer onderhoud of vervanging dient plaats te vinden. Ook staan eventuele gebreken en de te treffen onderhoudsmaatregelen vermeld.

Kosten

Tot slot staat in het MJOP nauwkeurig omschreven hoeveel de herstel- of vervangwerkzaamheden van de bouwdelen gaan kosten.

Voordelen meerjarenonderhoudsplan

Het laten opstellen van een meerjarenonderhoudsplan brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. We lichten ze hier voor u uit. U krijgt compleet inzicht wat betreft de installatietechnische en bouwkundige status van uw woning, school of bedrijfspand. U komt nooit voor onverwachte (hoge) kosten te staan. Het benodigde onderhoud is beter te managen. Preventief onderhoud krijgt meer aandacht, waardoor u geen onnodige kosten maakt.

Meerjarenonderhoudsplan VvE

Ons bouwkundig adviesbureau heeft ruime ervaring in het opstellen van MJOP’s voor VvE’s. Een meerjarenonderhoudsplan voor een Vereniging van Eigenaars heeft betrekking op alle gemeenschappelijke afspraken en zaken van een VvE. Denk bijvoorbeeld aan het dak, de kozijnen, de gevel en het trappenhuis. Het meerjarenonderhoudsplan voor de VvE verschaft alle bewoners duidelijkheid over de stand van zaken en mogelijke actiepunten. Bovendien wordt het gericht aanvragen van offertes bij aannemers een stuk eenvoudiger met een compleet MJOP.

Meerjarenonderhoudsplan opstellen?

Heeft u behoefte aan een MJOP op maat? RGJB Building Consultants maakt voor u graag een meerjarenonderhoudsplan en staat u gedurende het hele proces van a tot z bij. Heeft u vragen of mogen we u voorzien van een offerte? Maak dan gebruik van het contactformulier en we voorzien u spoedig van een reactie.

Ontdek RGJB Building Consultants BV

Kom aan de koffietafel en maak kennis met RGJB Building Consultants. Dan bespreken we de mogelijkheden. De koffie staat klaar, dus maak vandaag nog een afspraak.
Maak hier een afspraak
Verwante berichten