Alphen aan den Rijn

Er zijn nog te veel onveilige balkons

Er zijn nog te veel onveilige balkons

Nog te vaak constateren wij in ons dagelijkse inspectiewerk gebreken die duiden op onveilige situaties van uitkragende balkons.

In 2016 is door Minister Blok een verplicht onderzoek opgelegd. De verplichting geldt alleen voor flatgebouwen met uitkragende balkons en doorlopende galerijvloeren.

Gek genoeg geldt de wet niet voor uitkragende balkons van de portiekwoningen. Ook deze balkons kunnen onveilig zijn en monoliet verbonden aan de betonnen verdiepingsvloeren of balken. Helaas komen wij dit nog te vaak tegen.

Ondanks bij wet het onderzoeken van de balkons van de portiekwoningen niet verplicht is, dient de constructie wel te voldoen aan het figerende bouwbesluit.
Het is dus wel verstandig om ook deze balkons te laten beoordelen op veiligheid.

Laat eerst een quickscan uitvoeren

Voorafgaand aan een uitgebreid balkon onderzoek kan eerst een quickscan worden uitgevoerd.

Met de quickscan worden een eerste inventarisatie uitgevoerd, welke balkons uitgebreid onderzocht of de balkons uitgebreid onderzocht moeten worden.

Tijdens de quickscan worden de balkons onderzocht op visuele gebreken. De gebreken kunnen te maken hebben met afgedrukt beton als gevolg van vorst of gecorrodeerde hekwerken. Maar ook de aanwezigheid van haarscheuren of doorbuiging,

De gebrekskenmerken hebben allemaal een oorzaak. De experts van RGJB hebben de kennis om met een quickscan voldoende informatie te verzamelen om een gedegen advies te geven.

Een quickscan is toe te passen als er weinig bekend is over de huidige vastgoed voorraad door bijvoorbeeld het ontbreken van een conditiemeting of een meerjarenonderhoudsplan. In zo’n situatie is het uitvoeren van een quickscan een goed alternatief.

Is de vastgoedvoorraad al bekend en zijn de pijnpunten duidelijk dan is wellicht een quickscan niet nodig. Een uitgebreid onderzoek kan dan worden uitgevoerd met de uitkomsten van de conditiemeting of meerjarenonderhoudsplan.

Vrijblijvend bespreken wij uw probleem en adviseren u graag welke strategie het beste past.

Ontdek RGJB Building Consultants BV

Kom aan de koffietafel en maak kennis met RGJB Building Consultants. Dan bespreken we de mogelijkheden. De koffie staat klaar, dus maak vandaag nog een afspraak.
Maak hier een afspraak
Verwante berichten