Alphen aan den Rijn

Meerjaren onderhoudsplan

Heeft u een meerjarenonderhoudsplan nodig?

Heeft u een meerjarenonderhoudsplan nodig voor uw bedrijfspand of woning? Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan, ook wel MJOP genoemd, is een specialistische klus waar veel bij komt kijken. Laat uw meerjarenonderhoudsplan daarom opstellen door expert RGJB Building Consultants.

Onze voordelen

MJOP voor woningen, scholen en bedrijfspanden
Ontvang een vrijblijvende offerte
Branch-gecertificeerd
Werkzaam in heel Nederland
Snel ingepland en uitgevoerd

Voorkom onnodige renovatie- en reparatiewerkzaamheden en schakel ons in voor een deskundig opgesteld meerjarenonderhoudsplan. Neem contact op of maak direct een afspraak via onderstaande buttons.

Wat is een meerjarenonderhoudsplan

Een meerjarenonderhoudsplan is een plan dat wordt opgesteld om het benodigde onderhoud voor
een of meerdere panden in kaart te brengen.

Vaak wordt zo’n MJOP door VvE’s (Vereniging van Eigenaars) opgesteld. Zo’n plan is er onder andere op gericht om achterstallig onderhoud te voorkomen en het pand in topconditie te houden, waardoor renovatie onnodig is.

Vaak wordt zo’n MJOP door VvE’s (Vereniging van Eigenaars) opgesteld. Zo’n plan is er onder andere op gericht om achterstallig onderhoud te voorkomen en het pand in topconditie te houden, waardoor renovatie onnodig is.

In het meerjarenonderhoudsplan staat nauwkeurig omschreven welke werkzaamheden nodig zijn op zowel de korte als lange termijn.

Onze werkwijze

RGJB Building Consultants is een bouwkundig adviesbureau dat alle facetten van het vak beheerst. Zo
kunt u bij ons onder andere terecht voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan. Een MJOP kan door ons middels verschillende methodes opgesteld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een meerjarenonderhoudsplan volledig conform de NEN 2767. Voorafgaand aan het opstellen van een rapport komen we altijd langs voor een volledige inventarisatie en inspectie. Onze bevindingen verwerken we in onze softwarepakketten en werken we vervolgens uit tot een meerjarenonderhoudsplan. Benieuwd naar onze andere expertises? Bekijk dan eens de expertisepagina.

Verschillende onderdelen van het MJOP

Nu u weet wat het meerjarenonderhoudsplan is en hoe we te werk gaan, leggen we u graag uit wat er zoal in het plan staat. We kunnen een standaard MJOP opdelen in drie verschillende elementen:

Het MJOP moet aantonen over welk bouwdeel het gaat (kozijnen, dak, gevel, et cetera). Het is van groot belang dat alle bouwdelen in het MJOP opgenomen worden, zeker wanneer het plan voor een langere periode wordt opgesteld. Bij de verschillende bouwdelen vindt u een nauwkeurige plaatsbepaling. 
Naast het bouwdeel, vindt u in het MJOP het onderdeel cyclus. Dit onderdeel beschrijft hoelang een 
bepaald bouwdeel meegaat en wanneer onderhoud of vervanging dient plaats te vinden. Ook staan 
eventuele gebreken en de te treffen onderhoudsmaatregelen vermeld. 
Tot slot staat in het MJOP nauwkeurig omschreven hoeveel de herstel- of vervangwerkzaamheden 
van de bouwdelen gaan kosten. 

Voordelen meerjarenonderhoudsplan

Het laten opstellen van een meerjarenonderhoudsplan brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee.
We lichten ze hier voor u uit.

U krijgt compleet inzicht wat betreft de installatietechnische en bouwkundige status van uw woning, school of bedrijfspand.
U komt nooit voor onverwachte (hoge) kosten te staan.
Het benodigde onderhoud is beter te managen. Preventief onderhoud krijgt meer aandacht, waardoor u geen onnodige kosten maakt.

Meerjarenonderhoudsplan VvE

Ons bouwkundig adviesbureau heeft ruime ervaring in het opstellen van MJOP’s voor VvE’s. Een meerjarenonderhoudsplan voor een Vereniging van Eigenaars heeft betrekking op alle gemeenschappelijke afspraken en zaken van een VvE. Denk bijvoorbeeld aan het dak, de kozijnen, de gevel en het trappenhuis. Het meerjarenonderhoudsplan voor de VvE verschaft alle bewoners duidelijkheid over de stand van zaken en mogelijke actiepunten. Bovendien wordt het gericht aanvragen van offertes bij aannemers een stuk eenvoudiger met een compleet MJOP.

Meerjarenonderhoudsplan opstellen?

Heeft u behoefte aan een MJOP op maat? RGJB Building Consultants maakt voor u graag een meerjarenonderhoudsplan en staat u gedurende het hele proces van a tot z bij. Heeft u vragen of mogen we u voorzien van een offerte? Maak dan gebruik van het contactformulier en we voorzien u spoedig van een reactie.

Een afspraak maken en uw project bespreken?

De koffie staat klaar!
Dus maak nu met RGJB Building Consultants een afspraak.
Maak hier een afspraak