Alphen aan den Rijn

Bouwkundige onderzoeken

Bouwkundig onderzoek nodig?

Gebreken hebben oorzaken. Om gebreken weg te nemen moet de oorzaak bekend zijn. Dat klinkt logisch en toch hoeft dat niet altijd. “Maar jullie zijn er toch om advies uit te brengen? ” horen wij u denken. En daar heeft u helemaal gelijk in! We zullen u zeker van bouwkundig advies voorzien,. Elk gebrek zal worden benaderd naar ernst, locatie en beleving.

Onze experts schouwen per geval de situatie en geven u een eerlijk advies. Alle aspecten worden bekeken. Er wordt bijvoorbeeld beoordeeld of periodieke reparaties effici├źnter zijn dan een vervanging of aanpassing. de kosten van verschillende scenario’s worden in een bepaalde exploitatie periode vergeleken. Onze rapportages geven een conclusie over geld, tijd, organisatie, risico en kwaliteit.

De experts RGJB Building Consultants uit Alphen aan den Rijn voorzien u van goed onderbouwde rapportages waarmee onze opdrachtgevers gefundeerde beslissingen nemen.

Maak gebruik van onze expertise en laat ons u adviseren terwijl u zich concentreert op de verdere ontwikkelingen van het primaire proces. Maak eenvoudig een afspraak of bel ons direct via onderstaande buttons.

Maak hier een afspraak

Welke bouwkundige gebreken worden onderzocht?

Onze experts hebben door opleiding en jarenlange ervaring kennis van de eigenschappen van bouwmaterialen als beton, steen, cement en mortels, keramiek, verven, hout en kunststoffen.

Deze materialen zijn de grondstoffen van een bouwwerk. Elk materiaal heeft zijn kenmerken en behandel methodes. Ook weten onze experts waar deze materialen aankunnen en niet aankunnen. kennis hebben van de randvoorwaarden is dan onontbeerlijk.

Met de materialenkennis en verschillende disciplines tot onze beschikking zijn wij in staat om de bijna alle bouwdelen van een gebouw te onderzoeken. Onze experts worden met het onderzoek geholpen met de beste gereedschappen.

Onderzoek van dakafwerking en dakconstructie
Gevelonderzoeken
Koudebrugonderzoek en thermografie
Vochtproblemen
Scheurvorming
Verzakking

Wat is een bouwkundig onderzoek?

Een bouwkundig onderzoek wordt aangevraagd en uitgevoerd als er gebreken zijn waar problemen van worden ondervonden of als er twijfel bestaat over bepaalde materialen.
Bouwkundig onderzoek is vaak visueel en wordt ter plaatse uitgevoerd.
Van de constatering wordt een rapportage gegenereerd waarmee op basis van geld, organisatie, tijd, risico en daarbij behorende kwaliteit beslissingen genomen kunnen worden.

5 aspecten van de rapportage van het bouwkundig onderzoek

Onze adviezen worden op 5 aspecten vergeleken. Het het sturen op de 5 aspecten kunnen afwijkende oplossingen geadviseerd worden. Zo heeft u een helder beeld over welke oplossingen het beste passen binnen uw beleid.

De oplossing onder het aspect geld zal de meest besparende oplossing bieden. De kwaliteit kan dan wel lager scoren.

Via een kostenraming worden de kosten vergeleken.

Bij de organisatie wordt gekeken hoeveel impact het oplossen van het probleem heeft in relatie tot het organiseren. Denk aan bijvoorbeeld tijdelijke verhuizing, leegruimen of benodigde surveillance.

Tijd is een belangrijk aspect. We beoordelen dan hoe vaak het gebrek binnen de exploitatie kan terugkeren bij welke oplossing. Soms is repareren dan de betere oplossing.

Risico’s zijn overal. en bij elke oplossing. met de rapportage wordt duidelijk gemaakt welke risico’s verwacht kunnen worden als bepaalde oplossingen worden gekozen.

Ook heeft elke oplossing haar eigen kwaliteit. Kwaliteit gaat vaak ten kosten van bezuiniging, maar het kan ook te maken hebben met organisatorische aspecten.

Een afspraak maken en uw project bespreken?

De koffie staat klaar!
Dus maak nu met RGJB Building Consultants een afspraak.
Maak hier een afspraak